Stedendriehoek

Jans Kirchhoff met pensioen

DEVENTER – Jans Kirchhoff heeft afgelopen week afscheid genomen van de leerlingen, ouders en collega’s van Montessorischool De Ontdekking op de Vijfhoek in Deventer. Jans was vanaf het begin werkzaam op deze school, dat in 1987 van start ging aan de Bosanemoon. Daarna ging de school naar de Gildenburg en in 1992 werd er een nieuwe school gebouwd aan de Eekhoorn en kreeg het de naam l’Ambiente. Door de groei van de school gingen er in 2000 vier groepen naar het Andriessenplein en in 2014 werd het een zelfstandige school onder de naam De Ontdekking.

Jans is een zeer betrokken leraar met hart voor kinderen. Hij begon zijn loopbaan in Den Haag op de Prinses Marijkeschool in de Schilderswijk in 1974. Na zeven jaar ging hij werken in Amersfoort op de Pallas Athene en daarna naar Deventer. Zijn gehele loopbaan heeft hij gewerkt in het Montessorionderwijs.

Vrijdag 28 juni jl. ging de groep van Jans een dagje naar de Flierefluiter in Raalte. Toen ze terugkwamen, wachtten alle kinderen, het team en een aantal ouders Jans op en vormden een erehaag.