Stedendriehoek

Inwoner Twello verrast met 1 miljoen euro van BankGiro Loterij

TWELLO – Een droom is werkelijkheid geworden voor een inwoner van Twello. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 1 miljoen euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd de winnaar eerst met een smoes uitgenodigd bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daar stond een team van de BankGiro Loterij klaar om hem te verrassen met de cheque.

De winnaar is compleet overdonderd: “Ongelofelijk: ik dacht dat ik werd uitgenodigd om een elektrische fiets in ontvangst te nemen. Ik heb nog nooit een cent gewonnen en nu een MILJOEN, geweldig!”

De winnaar werd met zijn cheque verrast bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, een van de culturele organisaties die dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij jaarlijks een bijdrage ontvangt.

Deelnemers én cultuur winnen
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Foto: Jurgen Jacob Lodder