Stedendriehoek

InteraktContour fietst om aandacht voor hersenletsel

DEVENTER – Op dinsdag 13 maart, tijdens de brain awareness week, organiseren de dagbesteding en individuele begeleiding van InteraktContour in Deventer een fietsmarathon. Om aandacht te vragen voor hersenletsel en om het belang van bewegen te onderstrepen voor mensen die door bijvoorbeeld een beroerte, hersenbloeding of ongeluk hersenletsel hebben opgelopen. Wethouder Jan Jaap Kolkman geeft het startsein om 11 uur en neemt dan het fietslabyrint officieel in gebruik.

Bewegen goed voor motoriek
Deelnemers van de dagbesteding kunnen sinds kort met het fietslabyrint op een hometrainer een virtuele fietstocht maken door bijvoorbeeld Deventer, New York of Rome. Dit maakt het fietsen leuker en daardoor langer vol te houden. Voor mensen met hersenletsel is het belangrijk om te bewegen. Zo kunnen zij werken aan hun motorische vaardigheden en conditie zodat zij in het dagelijks leven meer zelfstandig kunnen blijven doen.

Samen komen we verder
“Daarom organiseren we op dinsdag 13 maart van 11.00 tot 15.00 uur een fietsmarathon waarbij we er naar streven om de trappers van ons fietslabyrint en onze hometrainers continue te laten bewegen. Ons motto is ‘samen komen we verder’. Belangstellenden die met ons mee willen trappen of juist op een laagdrempelige manier willen kennis maken met bewegen onder begeleiding, zijn van harte welkom op onze locatie aan de H. Seghersstraat 1 in Deventer“, vertelt Wilma Mensink, begeleider bij InteraktContour.

Over InteraktContour
InteraktContour ondersteunt mensen die na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of een hersentumor, te maken krijgen met de gevolgen van hersenletsel. “In Deventer bieden wij individuele begeleiding, dagbesteding en wonen met 24-uurs zorg.”