Stedendriehoek

Interactieve kerststal in Broederenkerk

DEVENTER – In de R.K. Broederenkerk in Deventer is inmiddels een begin gemaakt met de opbouw van het kerstproject. Vier weken lang is een groep vrijwilligers in de weer om de halve kerk (ruim 350 m2) om te toveren tot één groot kerstverhaal.

Verschillende diorama’s beelden het verhaal uit, dit jaar met heel veel nieuwe onderdelen. Zo blijft een bezoek elk jaar een verrassing. Men stapt letterlijk onder een grote stadspoort door het verhaal in, passeert de herberg, het dorpje Nazareth, de koningen met hun kamelen bij een tent, om tenslotte aan het eind van de route bij de geboortegrot uit te komen. Het kerstverhaal nodigt bezoekers uit zelf van alles in werking te zetten. Met name voor kinderen een prachtige manier om actief met het kerstverhaal kennis te maken.
De kerststal is te bezichtigen vanaf vrijdag 14 december tot en met 6 januari, dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is de kerststal ook op Eerste en Tweede Kerstdag te bezoeken van 13.30 tot 16.00 uur. Op Nieuwjaarsdag is de kerk gesloten.