Stedendriehoek

Informatieavond over Match & Connect

DEVENTER – Humanitas en Stichting Present houden op 14 november een informatieavond over het project Match & Connect. Het doel van dit project is om jonge vluchtelingen en vluchtelinggezinnen te helpen een leven op te bouwen in Deventer. Op de informatieavond worden bezoekers onder andere bijgepraat over de voortgang van het project, kunnen zij vragen stellen aan deelnemers van Match & Connect en kunnen zij zich aanmelden als vrijwilliger.

Tientallen jonge vluchtelingen en vluchtelinggezinnen proberen in Deventer een nieuw leven op te bouwen. Met het project Match & Connect helpen Humanitas en Stichting Present deze jongeren en gezinnen hierbij. Humanitas en Stichting Present willen Deventenaren en deze jonge nieuwkomers aan elkaar voorstellen (Match’) in de hoop dat er een band ontstaat (‘Connect’).  Het gaat erom dat Deventenaren deze nieuwkomers wegwijs maken in de stad hen helpen Nederlanders beter te leren kennen en meer te begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur. 

Op 14 november is er een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in dit project.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Latijnse School (Grote Kerkhof 6) in Deventer duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur uur (inloop vanaf 19.15 uur) en is voor iedereen vrijblijvend te bezoeken. Vooraf aanmelden is wel fijn dat kan via www.presentdeventer.nl/matchconnect

Tijdens deze informatieavond is er een bijdrage van Marc Dullaert (ambassadeur van Match & Connect voormalig Kinderombudsman en oprichter en bestuursvoorzitter van KidsRight). Vervolgens vertellen vrijwilligers en vluchtelingen die al meedoen aan het project over hun ervaringen en de waarde die Match & Connect voor hen heeft.

Deelnemen aan Match & Connect is met name geschikt voor Deventenaren met een open houding die nieuwsgierig en initiatiefrijk zijn. Match & Connect wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranjefonds het Noaberfonds en de gemeente Deventer.