Stedendriehoek

In tien minuten jury omver blazen

DEVENTER – Op zaterdag 25 mei vanaf 20.00 uur vindt de grote finale van rapcompetitie D-Town Rap Riots plaats in het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9. Na twee spannende voorrondes wisten Ander Niveau, Donutcare, Jay Junstinn, Serry, Young Teach en Yung Ahcim een plek in de finale te bemachtigen. Tijdens de finale worden de rappers beoordeeld door een vakjury. De toegang is vrij.

In april konden rappers tussen de 14 en 22 jaar uit Deventer en omstreken zich aanmelden voor de Deventer rapcompetitie. Uit de twee voorrondes, die plaatsvonden in The Mall Rivierenwijk en Walhalla, is een zestal ijzersterke finalisten gerold. “Het niveau lag hoog, de optredens waren zeer divers en er was veel respect en support voor elkaar, wat zorgde voor een heel goede sfeer”, aldus medeorganisator Fabian Schrijver over de voorrondes. De rappers werden onder andere beoordeeld op hun teksten, hun zogenoemde ‘flow’ en hun interactie met publiek.

Tijdens de finale krijgt iedere deelnemer tien minuten de tijd om de jury omver te blazen. Voorafgaand aan de eindstrijd krijgen de finalisten een spoedcursus podiumpresentatie van Pjotr om de puntjes op de i te zetten voor hun finaleshow. De uit Zutphen afkomstige Pjotr, winnaar van de landelijke hiphopwedstrijd Most Wanted 2018, bracht afgelopen maand zijn nieuwe zomerhit ‘Zonneschijn’ uit, die binnen no time in de ‘Viral top 50’ van Spotify stond. Dit jaar is Pjotr één van de drie artiesten uit de Burger Beurs, het talentontwikkelingstraject van het Burgerweeshuis.

De grote winnaar van zaterdag gaat naar huis met een prijzenpakket, met daarin onder andere een opnamemicrofoon. Naast de finalisten staat ook rapper Snelle op het podium om een optreden te verzorgen. Ooit is hij zijn carrière gestart bij de rapcompetitie en nu – een aantal jaren later – is hij aanwezig als finalejurylid en special guest.