Stedendriehoek

Hoogtevrees zet Worpplantsoen op zijn kop

DEVENTER – Deventer staat in het weekeinde van 5 tot en met 7 juli weer op stelten en Hoogtevrees zet het Worpplantsoen op zijn kop. Een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau op het gebied van muziek, dans en vermaak. Het Burgerweeshuis tovert het oudste stadspark van Nederland weer om tot een magisch en idyllisch festival binnen Deventer op Stelten.

Hoogtevrees heeft drie dagen lang een bijzonder programma, met een mix van internationale acts en lokaal talent. Acts als Orkestra Mendoza, met een mix van cumbia, merengue en ranchera en Belgisch country- en bluegrassduo Eriksson Delcroix. En artiesten van eigen bodem als Vera Bon, de Deventerse singer-songwriter en Monkeyjam, een regionale muzikanten-community die de wereld kleur geeft door muzikale projecten en kleurrijke concepten. Nieuw bij deze editie van Hoogtevrees is de Silent Disco. Deze disco zorgt ervoor dat de bezoekers na de optredens kunnen dansen op drie verschillende stijlen muziek via een koptelefoon.

Hoogtevrees heeft niet alleen een gevarieerd programma, maar ook een bijzonder decor in de vorm van nostalgische ‘vintage’ kermisattracties, zoals een zweefmolen een  schiettent. Ook de horeca met een Fontein- en Orgelbar sluit aan op de sfeer en de muziek van het festival. Het Burgerweeshuis zet ook dit jaar weer een avant-gardistisch spektakel neer voor alle bezoekers.  

Naast Hoogtevrees staat de Franse theatergroep Tout en Vrac met de voorstelling La Cuisiniere in het Worpplantsoen. Dit is een humoristisch duel tussen een jonge vrouw en haar keuken: een culinair spektakel.