Stedendriehoek

Het Geheim van de Meester

GORSSEL – Met de start van het derde seizoen van de populaire AVROTROS-serie Het Geheim van de Meester zijn er 22 ingenieuze reconstructies gemaakt van topstukken uit Nederlandse en Belgische musea. Om dit te vieren zijn van 27 januari tot en met 19 mei alle 22 reconstructies van het expertteam uit de tv-serie te zien in Museum MORE in Gorssel.

Van Het meisje met de parel van Johannes Vermeer tot en met Charley Toorops Zelfportret met bontkraag van Museum MORE zelf. En méér natuurlijk. Deze unieke expositie is het resultaat van een samenwerking tussen de AVROTROS, producent POSVIDEO en Museum MORE en wordt mede ondersteund door de Provincie Gelderland. Seizoen 3 is vanaf 8 januari tot 26 februari te zien, elke dinsdag om 21.15 uur op NPO 2.

Creatieve fans van het televisieprogramma kunnen bovendien meedoen aan een wedstrijd. Wie maakt zélf de mooiste reconstructie van een van de 22 beroemde meesterwerken? Het winnende kunstwerk zal ook tentoongesteld worden in de expositie van het Geheim van de Meester. Aanmelden kan via de AVROTROS. Op zondag 27 januari is de finale opnamedag van seizoen 3. Dan wordt de reconstructie van Charley Toorops zelfportret samengebracht met het origineel in Museum MORE.

Het Geheim van de Meester – van producent POSVIDEO in opdracht van de AVROTROS – is een van de best bekeken kunstprogrammas op de Nederlandse televisie. Het programma won het New York TV & Film Festival en werd genomineerd voor een prestigieuze Rose d’Or in Montreux. Naast de uitzendingen op televisie bezochten duizenden mensen ook de vijftien theatercolleges van het programma. Ook is een royaal geïllustreerd boek uitgebracht met verdiepende informatie en nóg meer onthullingen van meesterlijke geheimen.