Stedendriehoek

Herkenbaar en lekker in het gehoor

DEVENTER – YourS komt zondag 28 juli van 14.30 tot 16.30 uur optreden in de Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen. Richard Joris en Ray ter Riet, bekend van onder andere de Apeldoornse band Carve, besloten in 2015 hun muzikale samenwerking uit te breiden. Zo is het duo YourS ontstaan, met de keuze voor een akoestisch repertoire.

YourS brengt eigen nummers en covers. De zelf geschreven songs zijn een mix van soul, funk, blues en rock en kenmerken zich door de prachtig gezongen ballads. De covers worden op geheel eigen wijze gebracht en weten het publiek te verrassen en te boeien. Kortom, een gevarieerd singer-songwriterrepertoire.

De toewijding en het enthousiasme van beide heren resulteerde al snel in internationale samenwerkingen, onder andere met Paulo Mendonca (Zweden), Sarah Smit (Canada) en Graham Robins (Engeland). Deze invloeden zijn nog steeds te horen in het samenspel van Richard en Ray; de muziek ligt lekker in het gehoor en voelt herkenbaar.

YourS is uitermate geschikt voor kleine podia. Ook op de grotere podia komen ze niettemin prima tot hun recht, omdat dan basgitarist Armand Spee en drummer/percussionist Rutger Kokke toegevoegd worden aan het duo. Door het gebruik van bas en cajon krijgen de nummers body, diepgang en dynamiek. Desondanks blijft de aangename akoestische sfeer bestaan.

Versnaperingen zijn verkrijgbaar in de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer informatie: www.muziekkoepelneringbogel.nl.