Stedendriehoek

Heel jeugdig Overijssel bakt

DEVENTER – Een eigen recept in een kookboek publiceren. Die kans krijgen 25 jonge masterchefs uit de provincie Overijssel. Het Speelgoedmuseum Deventer heeft voor het Groot Kinderkookboek van Overijssel een heuse receptenwedstrijd uitgeschreven.

In het kader van de tentoonstelling Koken voor Kinderen maakt Speelgoedmuseum Deventer met 25 kinderen uit de regio het Groot Kinderkookboek van Overijssel. Televisiekok, kookboekenschrijfster én tevens juryvoorzitter van de receptenwedstrijd Nadia Zerouali roept kinderen tussen de 9 en 13 jaar op om een recept in te leveren. “Met het Groot Kinderkookboek van Overijssel krijgt jong kooktalent een podium en dat is een geweldig initiatief waar ik graag aan meewerk”, aldus Nadia Zerouali. Recepten kunnen nog tot en met 16 januari 2019 ingeleverd worden. 

 

Kinderen tussen de 9 en 13 jaar kunnen meedoen aan de receptenwedstrijd en een plaats in het Groot Kinderkookboek van Overijssel bemachtigen door een recept te sturen naar info@kinderkookboekoverijssel.nl. Vermeld de naam, leeftijd en adres en stuur een foto van het gerecht mee. Het recept moet goed in stappen zijn omschreven en op één A4 passen. Een professionele jury onder leiding van Nadia Zerouali (zie foto) selecteert de 25 beste recepten voor hét kookboek van Overijssel, dat naar verwachting in het voorjaar van 2019 uit zal komen. Voor meer informatie: www.kinderkookboekoverijssel.nl.

Kijkje in de keuken

De tentoonstelling Koken voor Kinderen in Speelgoedmuseum Deventer toont talloze kinderkookboeken, poppenkeukens en serviesjes, is nog tot en met 16 juni 2019 te zien en geeft een uniek kijkje in de keuken van vroeger.