Stedendriehoek

Hart voor voetballende schooljeugd

DEVENTER – Het Salland Zorgverzekeringen Schoolvoetbaltoernooi neemt dit jaar afscheid van de hoofdsponsor. Voor de Deventer Schoolvoetbalcommissie is het toernooi van 30 april en 1 mei daarom vooral ook een visitekaartje voor nieuwe kandidaat-hoofdsponsors.

“We hebben een geweldige samenwerking gehad, maar de hoofdsponsor verlegt de accenten. Dat is voor ons een grote uitdaging”, aldus commissievoorzitter Frans de Vries. Hij hoopt spoedig een nieuwe hoofdsponsor te kunnen presenteren. “Salland heeft ons vroeg geïnformeerd waardoor we nu al enige tijd hebben kunnen zoeken naar een vervanger. Er zijn gesprekken waarin we samen gaan zoeken naar manieren om elkaar te versterken.”

“Gelukkig hebben veel bedrijven hart voor de voetballende schooljeugd. Voor Salland kwam daar bijvoorbeeld ook het gezondheidsaspect bij. Logisch voor een zorgverzekeraar”, aldus De Vries, die de trouwe hoofdsponsor roemt om de medewerking en adviezen.
Met een nieuwe hoofdsponsor wil de voorzitter graag een vergelijkbare sterke band opbouwen. Zoals dat ook is gebeurd met de zogeheten Veldnaam-sponsors die elk jaar hun naam verbinden aan één van de (10) speelvelden. “Zo doen we ook iets terug voor de sponsor. Alle deelnemers zeggen immers tegen elkaar op welk veld ze spelen en de namen worden voortdurend omgeroepen bij de wedstrijdaankondigingen. En geloof me: ook ouders en grootouders snappen dat mede dankzij die sponsors het toernooi plaatsvindt.”

Aan het toernooi dat maandag 30 april begint, doen dit jaar enkele teams minder mee dan in topjaar 2017. “Maar toch altijd weer zo’n vijftienhonderd voetballers. Met de laatste jaren veel animo voor de gemengde jongste teams (6-8 jaar) en het meisjesvoetbal.” Nieuw is ook de steun van de scheidsrechters. “Via de Scheidsrechtersvereniging, maar er zijn ook (jongere) scheidsrechters van verenigingen die zich melden. De scheidsrechtersvereniging begeleidt dat graag, want behalve voetbaltalent is er zeker ook veel scheidsrechterstalent. Vergeet ook niet dat er vanuit Deventer bekende scheidsrechters zijn doorgedrongen tot het internationale korps. Wie volgt hen op?”

Nieuw dit jaar is de wedstrijd waarbij deelnemers hun foto voor het sponsorbord kunnen posten op Facebook. Voor de leukste, spannendste of meest ludieke foto is een prijs beschikbaar.
De bal rolt tijdens dit 83e schoolvoetbaltoernooi op maandag 30 april vanaf 8.30 uur. Ook dinsdag 1 mei worden nog poulewedstrjden afgewerkt, maar die slotdag worden ook de finales gespeeld. Rond één uur ’s middags beginnen de eerste finales en rond half drie zijn alle winnaars bekend.