Stedendriehoek

H.D.H. Prinses Rachel: Prinses Deurzakkers Deaventer

DEVENTER – Begin november werd volgens traditie om elluf over elluf de nieuwe Prins der Deurzakkers gepresenteerd in ’t Hof van Colmschate. Hare Doorluchtige Hoogheid Prinses Rachel is de nieuwe hoogheid van de oudste carnavalsvereniging uit Deventer en zal regeren over het carnavalsjaar 2019-2020. Samen met haar Veurloper Thijs Helsloot.

Aan het begin van de avond werd er afscheid genomen van Prins Hans den Eerste, Prins van het carnavalsjaar 2018-2019. Elke groep; Raad van Elf, dansgroep Dynamite, Superladies, De Hofzangers, De Prinsengarde en dweilorkest de Deurmatten, nam op zijn of haar manier afscheid. Om 22.30 uur was zijn afscheid als Prins der Deurzakkers een feit.

De zaal in ’t Hof van Colmschate liep inmiddels gezellig vol met veel andere meezakkers en carnavalsvrienden uit Deventer en het speculeren naar de nieuwe hoogheid begon. De spanning nam steeds meer toe. Zeker vanaf 23.00 uur toen de bekendmaking van start ging. Na een zeer spectaculaire opkomst stond Prinses Rachel als nieuwe hoogheid naast de Veurloper.

Na het installeren van de nieuwe Hoogheid en het voorlezen van de Proclamatie, is HDH Prinses Rachel klaar voor haar regeringsjaar bij carnavalsvereniging Deurzakkers Daeventer. Om elluf over elluf werd het nieuwe carnavalsjaar door de Prinses Rachel feestelijk geopend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Deurzakkers, deurzakkersdeventer@gmail.com of u kunt terecht op onze website, www.deurzakkers.nl