Stedendriehoek

Grote namen openen Sportweek

DEVENTER – Met de bevestiging van de komst van zangeres Sharon Doorson en winnaar van The Voice Kids Yosina Rumajauw is het programma van de officiële landelijke opening van de Nationale Sportweek Deventer op zaterdag 15 september rond. Oud-judoka Dennis van der Geest maakt als DJ het muzikale programma compleet. Alle inwoners van Deventer zijn uitgenodigd om mee te feesten.

De openingsceremonie start natuurlijk sportief. De sportweek is voor alle Deventenaren en daarom zijn er drie estafetteroutes uitgezet, vanuit Bathmen, Lettele en Diepenveen, die door Deventer naar de Jachthaven leiden. Vanuit daar gaat iedereen gezamenlijk naar het festivalterrein van de Nationale Sportweek op sportpark Keizerslanden. Hier mogen de deelnemers van de estafette plaatsnemen in de Golden Circle voor het podium. Sportpark Keizerlanden wordt tijdens de feestelijke avond officieel omgedoopt tot festivalterrein van de Nationale Sportweek. 

De feestelijke opening op het hoofdpodium start om 20.00 uur en wordt gepresenteerd door NOS-sportverslaggever Maarten Tip. Dennis van der Geest neemt een deel van het muzikale programma voor zijn rekening. Om de avond compleet te maken voor jong en oud zijn zangeressen Sharon Doorson en Yosina Rumajauw van de partij. Naast muziek en sport kunnen mensen genieten van eten en drinken van de verschillende foodtrucks op het festivalterrein. De avond duurt tot 23.00 uur en de toegang is vrij.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF, met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de vijftiende keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. Omdat Deventer dit jaar 1250 jaar bestaat, is de stad door het NOC*NSF uitgeroepen tot Hostcity van de Nationale Sportweek. In Deventer wordt, samen met sportverenigingen en andere organisaties, een uitgebreid sportprogramma aangeboden, voor alle Deventenaren, van zaterdag 15 tot en met donderdag 20 september. Locaties zijn sportpark Keizerslanden, sporthal Keizerslanden en de Jachthaven. Voor meer informatie: www.nationalesportweekdeventer.nl