Stedendriehoek

Groot draagvlak voor tweede IJsselbiënnale

DEVENTER/ZUTPHEN – Er bestaat bij de organisatie en haar partners groot enthousiasme en draagvlak om een tweede IJsselbiënnale te organiseren. Om de ambities en plannen goed vorm te geven en te organiseren, is er veel voorbereidingstijd nodig. Daarbij duurt de besluitvorming van een aantal financiers langer dan gehoopt en verwacht. Daarom heeft Stichting IJsselbiënnale besloten de tweede editie van de IJsselbiënnale naar 2020 te verschuiven.

“Een jaar geleden keken we als organisatie samen met onze partners terug op een zeer geslaagde eerste editie van de IJsselbiënnale met: 65.000 bezoekers uit het hele land, waarvan velen meerdere dagen kwamen; veel positieve reacties op de kunstroute, de lokale activiteiten en natuurlijk op het prachtige landschap; heel veel media-aandacht, zowel regionaal als landelijk; enthousiasme over de kwaliteit van de kunstroute van kritische collega-kunstorganisaties; heel veel energie en samenwerking door alle lokale partners die het activiteitenprogramma vormgaven; een goed bezocht en inhoudelijk interessant IJsselcongres; een prachtige samenwerking tussen overheden, sponsors en partners.”

De IJsselbiënnale is al na de eerste editie stevig ingebed in de regio en er zijn tal van nieuwe initiatieven en kansen ontstaan, vertelt de organisatie. “Zo is er overleg met de provincies Gelderland en Overijssel over de organisatie van een IJsselkaravaan. Door de IJsselkaravaan beoogt Stichting IJsselbiënnale samen met bewoners en met een aantal partners als IJssellandschap en Staatsbosbeheer de waarde en potentie van de IJsselvallei beter zichtbaar te maken in verband met toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. De IJsselbiënnale werkt verder samen met marketing- en andere organisaties aan de versterking van de toeristisch-recreatieve profilering van de IJsselvallei. Vanuit de wijde regio zijn er al plannen in voorbereiding door lokale culturele partners en recreatieve ondernemers om aan te haken op de volgende IJsselbiënnale. Er is daarmee alle reden voor een ambitieus en gedegen vervolg in 2020. Met ook in de tussenliggende periode activiteiten om de IJsselvallei opnieuw in de schijnwerpers te zetten.”