Stedendriehoek

Groot beweegfeestop Keizerslanden

DEVENTER – Sportpark Keizerslanden wordt in september omgetoverd tot het festivalterrein van de Nationale Sportweek Deventer. Het sportpark leent zich uitstekend als locatie voor dit grote beweegfeest, waarbij diverse side-events worden georganiseerd. Het eerste grote sportevenement in deze Nationale Sportweek Deventer is de Groenste Obstakelrun op zondag 16 september. Inschrijven voor deze run is vanaf nu mogelijk.

Sportpark Keizerslanden is uitgekozen als festivalterrein voor de Nationale Sportweek vanwege de uitstekende locatie. Het park is goed bereikbaar, ligt dichtbij een sporthal en de omgeving biedt volop mogelijkheden voor veel sportspektakel. Het programma voor de Nationale Sportweek Deventer begint al goed vorm te krijgen met activiteiten voor jong en oud. Van een NK bedrijventoernooi, clinics van topsporters tot en met de afterparty van de Special Olympics.

De Groenste Obstakelrun wordt dit jaar ook tijdens de Nationale Sportweek Deventer georganiseerd. Veel Deventenaren zijn bij de organisatie van deze run betrokken en het vormt daarmee een perfecte start van de Nationale Sportweek, waarbij het doel is dat iedereen het plezier van sporten en bewegen kan ervaren. Om deze reden is er een extra parcours van 1 kilometer toegevoegd met harde ondergrond, zodat echt iedereen kan meedoen. De inschrijving voor de verschillende parcoursen van 1, 3 en 7 kilometer is inmiddels geopend via www.groensteobstakelrun.nl.

Deventer Host City

Vanwege het 1250-jarig bestaan van Deventer, is de stad dit jaar door de Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF uitverkozen tot host city. Dit betekent dat Deventer in dit feestjaar gastheer is van de landelijke sportweek en kan rekenen op veel landelijke belangstelling. Hiermee geeft NOC*NSF een mooi sportfeest aan jubilerend Deventer en Deventer Sportbedrijf. De Nationale Sportweek Deventer biedt een week lang sportspektakel, food, live muziek en nog veel meer. Het programma komt tot stand met de hulp van verenigingen, lokale sportaanbieders en Sportbedrijf Deventer. Voor meer informatie over het programma en deelname, zie de website www.nationalesportweekdeventer.nl