Stedendriehoek

Groeiend aantal unieke verbindingen

DEVENTER – In 2017 hebben maar liefst 1.033 vrijwilligers zich ingezet via 305 verschillende projecten, zo is te lezen in het jaarverslag 2017. Vrijwilligers geven de projecten gemiddeld een 8 als rapportcijfer. Ieder project leidt tot ontmoeting, met een blijvende herinnering. “Zo heb ik ook de andere kant leren zien, hoe kwetsbaar iemand kan zijn”, aldus een vrijwilliger.

Stichting Present Deventer verbindt groepen mensen die graag tijd willen vrijmaken en zich willen inzetten om een ander te helpen. Een ander die ze normaal niet zomaar zouden ontmoeten. Dat doet Present in Deventer inmiddels twaalf jaar. Het aantal unieke verbindingen groeit nog jaarlijks.

Vanuit de kernwaarden ‘ieder mens is alles waard’ en ‘dichtbij verbinden’, werkt Present ook in 2018 verder aan deze beweging. Een Deventer waarin het steeds meer vanzelfsprekend wordt er te zijn voor elkaar, vertelt een woordvoerder. “Wil je ook iets betekenen voor de ander? Dat kan op diverse manieren. Een praktisch of sociaal project, een avond gastgezin zijn (Meet & Eat), Kerstengel, een jaar vriendschappelijk optrekken met vluchtelingen (Match & Connect), een Sintgroep of het maken van een zomerpakket. Meld je aan via de website www.presentdeventer.nl.”