Stedendriehoek

Gevarieerde mini-fair biedt weekend vertier

OLST – Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september houdt lifestylewinkel De Olsterhof in Olst een gevarieerd weekend met kunst, proeverij, bloemen, brocante en live-muziek.

Al vanaf de start in november 2002 is De Olsterhof actief met het organiseren van leuke activiteiten tijdens de maandelijkse open zondagen. Vrijwel iedere koopzondag is er live-muziek te beluisteren in combinatie met een proeverij of demonstratie. Sinds 2005 is er een jaarlijks terugkerende mini-fair achter De Olsterhof. Rondom het Koetshuis richten gastexposanten hier een brocantemarkt in, met een gevarieerd aanbod van vintage, Engels antiek en oude Franse gebruiksvoorwerpen.

En er is nog meer te zien: El-Cid is aanwezig om cider te laten proeven van het jongste oogstjaar, Paula Overkempe laat breisels zien van pure Shetlandwol en er worden mooie boeketten samengesteld van bloemen uit de tuin en alles wat langs de kant van de weg groeit en bloeit. Verder is er werk te bekijken van grafisch kunstenares Marianne Breugelmans. Ze is zelf aanwezig en je kunt dus met haar in gesprek gaan over – het ontstaan van – haar werk. Binnenkort opent zij haar eigen galerie Arte-Aparte in Olst. 

Op zaterdag treedt Casper Bekken op met een repertoire dat is gebaseerd op enkele decennia popmuziek. Dit gaat van de Rolling Stones en Louis Armstrong tot recenter werk van bijvoorbeeld Avicii en Adele. Casper is ook sterk in Nederlandstalige nummers van De Dijk, Van Dik Hout en The Scene. Hij neemt bezoekers mee op een boeiende en verrassende muzikale reis door de tijd. Zondag zijn de The New Country Ramblers, bestaande uit Ingrid Severens, Jan Roelofs en Floris de Vries de gangmakers. Met hun ‘Traditional New Time Acoustic Music’ spelen zij een mix van oude stijlen zoals oude Folk, Old-time, Folkblue, Bluegrass, Country, Iers, Pop en Gospel. Zij vormen een trio en spelen veelal met twee gitaren, mandoline en banjo. Het repertoire, waarmee ze in de Highlands van Schotland reeds groot succes hadden, is afwisselend opgebouwd. Ze zien zichzelf het liefst in een traditie van troubadours. 

Eigenaresse Simone Drosten wil benadrukken dat alle activiteiten gratis – en voor iedereen toegankelijk – zijn. Voor meer informatie: www.olsterhof.nl