Stedendriehoek

Gevarieerde lentefair in Diepenveense pastorietuin

DIEPENVEEN – Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, gaan de hekken van de pastorietuin in Diepenveen weer wijd open voor de veertiende editie van de lentefair.

Over het Kerkplein en door de tuin heen slingert een lint van kraampjes. Daar wordt van alles verkocht of aangeboden, wat past binnen de sfeer van de lentefair: groen, ambachtelijk en regionaal. Zo is er verkoop van planten, stekgoed, bonbons, kruiden, jams en chutneys, wolproducten, honing en andere bijenproducten, streekbieren, kunst, brocante, kleding etc. Maar er wordt ook aandacht gevraagd voor onder meer Vrouwen voor Nepal, Duurzaam Diepenveen, Bijenlint Deventer (en Diepenveen), de Vlinderstichting, historische vereniging Diepenveen, Groei & Bloei en de Zonnebloem. Op het achterterrein zijn ook dieren te zien, zoals konijnen, geiten en pony’s.

Zoals ieder jaar is er weer een terras in de tuin waar men kan genieten van een kopje koffie of thee, beschikbaar gesteld door Fleur de Café, met een heerlijk stuk zelfgebakken taart. “U kunt uw taarten de hele dag inleveren bij de catering in de pastorietuin. Bakt u nu een hele mooie of lekkere taart, dan kunt u ook meedingen in de taartenwedstrijd. Lever dan uw wedstrijdtaart in bij de Notenhof, tussen 9.00 en 10.00 uur. Een deskundige jury zal zich over de ingebrachte taarten buigen, en ervan proeven, natuurlijk. Maar ook als u niet aan de wedstrijd wilt meedoen, is uw taart meer dan welkom”, aldus de organisatie.

In de kerk is een tentoonstelling met schilderijen van Eskelien de Ridder. Ook wordt opgetreden door het koor UP4S uit Oeganda. Dit koor heeft tevens een kraam op de fair; het zamelt geld in voor een weeshuis en schoolproject in Oeganda. Bezoekers zijn welkom op Hemelvaartsdag van 11.00 tot 16.30 uur in de pastorietuin (Kerkplein 5). Er is weinig parkeergelegenheid in de directe omgeving, daarom wordt bezoekers gevraagd zoveel mogelijk op de fiets te komen. Zij kunnen die stallen in de nabijheid van de Dorpskerk.