Stedendriehoek

Gekkigheid in de theaters

DEVENTER/ZUTPHEN – Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen vol gekkigheid en surrealistische taferelen. In de familievoorstelling van Introdans die volledig aan hun werk gewijd is, laten de twee een volstrekt eigen ‘geluid’ horen.

Alsof ze een magische doos openen, toveren ze in hun producties allerlei vreemde types tevoorschijn in een geraffineerd spel met subtiele, absurdistische humor, dans, theater en inventiviteit. De dansvoorstelling Gekkigheid is op zaterdag 26 januari te zien in de Deventer Schouwburg (Nationaal Theaterweekend) en op vrijdag 8 februari in de Hanzehof in Zutphen.

De creaties van Pinto en Pollak bevatten regelmatig verwijzingen naar de politieke situatie in Israël, ook al is het duo daar niet bewust op uit. Zo refereert hun succesvolle What Good Would The Moon Be aan de in hun ogen verwerpelijke ‘scheidingsmuur’ langs de Westelijke Jordaanoever. Maar zeker niet op een ‘zware manier’. Geïnspireerd door hun kartonnen dozen neemt het duo de toeschouwer mee op een wonderlijke reis vol slapstickachtige scènes. De choreografie laat je, aldus een recensent, ‘vliegen terwijl je op je stoel zit’.

Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.

Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is, dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong en oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je. Zie de website www.introdans.nl