Stedendriehoek

Fundament met ijzersterke jeugdafdeling

DEVENTER – D.V.V. Go-Ahead timmert de afgelopen jaren weer stevig aan de weg met haar jeugdafdeling. De opbouw is enkele jaren geleden al ingezet door Willem Ellenbroek met de gratis mini-training op de zaterdagochtend onder begeleiding van meerdere, deels gediplomeerde trainers. Ook volgend seizoen kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar weer worden aangemeld via e-mail jeugd@go-ahead.nl 

Het geheim van de sterke jeugdafdeling van Go-Ahead is dat zij sinds enkele jaren conform het ‘Technisch Opleidingsplan (TOP) D.V.V. Go-ahead jeugd’ werken, dat opgezet is door de Technische Jeugdcoördinatoren, de gebroeders Raymond en Remco Veldman. In het TOP opteert D.V.V. Go-Ahead ervoor om minimaal twee trainers voor een groep te hebben staan, van wie er tenminste één, maar het liefst beiden gediplomeerd zijn. Op deze manier zorgt Go-Ahead ervoor dat trainingen altijd doorgaan, maar ook dat er individueel aandacht besteed kan worden aan het verder ontwikkelen van spelers.

De opzet en doelstelling is te komen tot (door)groei van de individuele speler en selectieteams op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Het één hoeft het ander niet te bijten, maar de ontwikkeling van het individu vindt Go-Ahead belangrijker dan het winnen van wedstrijden. Dat is ook de reden waarom Go-Ahead ervoor gekozen heeft om vanaf aankomend seizoen weer een zeer ervaren en gedreven techniektrainer aan te trekken die ondersteunt om zowel spelers als trainers op een nog hoger niveau te krijgen. De trainers worden tevens ondersteund door leeftijdscoördinatoren die alle niet-technische zaken regelen. Elke leeftijdsgroep heeft haar eigen leeftijdscoördinator.

Raymond Veldman: “Het verschil tussen D.V.V. Go-Ahead en andere verenigingen is dat bij Go-Ahead het jeugdplan ook daadwerkelijk nageleefd wordt. In het jeugdplan is vastgelegd welk doel behaald moet worden en de manier waarop dit te bewerkstelligen is. Precies dat is wat bij Go-Ahead dagelijks tot uitvoering gebracht wordt. D.V.V. Go-Ahead geeft haar trainers alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. Sterker nog: dat wordt gestimuleerd! Voor Go-Ahead is elk lid belangrijk en door haar relatief kleine omvang is Go-Ahead in staat om elk jeugdlid de aandacht te geven die hij of zij verdient. En dat is haar grote kracht.”