Stedendriehoek

Festival met puur Deventer talent

DEVENTER – Het festival Old Dèventer is ook dit jaar weer op de laatste woensdag van augustus, in dit geval de 29e. In het kader van Deventer 1250 is er een geheel Deventer Talentenprogramma samengesteld.

De optredende artiesten, onder wie veel jong talent, komen allen uit de eigen gemeente. Vanaf 13.00 uur gaat het festivalterrein open, het gratis toegankelijke programma begint om 14.00 uur. Bezoekers worden verwelkomd met muziek van accordeonist Jan Veltman en een gratis glaasje ‘Pik-an-de-lippe’. Na afloop van het festival, rond 16.00 uur, is er ook nog voor de liefhebbers een (gratis) kop ‘olderwetse Dèventer’ kruudmoes. 

Festival Old Dèventer wordt één groot muziekfestijn met optredens van ‘good old’ presentator Tonny Leerink, de negenkoppige band G-Key van accordeonist en bandleider John Kalma met ‘Golden Oldies’ uit de jaren ‘50 en ‘60 en na de pauze treedt de vocal group Notes onder leiding van Johan Bakker op; dit gezelschap staat bekend om de gouden stemmen in solo- en samenzang en de aanstekelijke performance. In het kader van Deventer 1250 vertelt Henk van Baalen, publicist en winnaar van de Deventer Promotieprijs, op zijn kenmerkende en smakelijke wijze een leuke anekdote uit vervlogen tijd.

Om verzekerd te zijn van een zitplaats, kan men voor slechts 1 euro een klapstoeltje reserveren via e-mail reserveren@muziekkoepelneringbogel.nl. Men mag natuurlijk ook de eigen (rol)stoel meenemen. In de pauze is er een vrijegiftcollecte ter bestrijding van de onkosten en na afloop is er voor de liefhebbers weer gratis kruudmoes. Er zijn toiletvoorzieningen in het park voor dames, heren en mindervaliden, EHBO, cateringtentjes, rijwielstalling en ruime parkeergelegenheid voor auto’s. Voor meer informatie, zie: www.muziekkoepelneringbogel.nl