Stedendriehoek

Extreme kou trotseren voor het goede doel

GORSSEL – Op vrijdag 6 december start de negende editie van de Noordkaap Challenge. Tijdens deze bizar mooie roadtrip naar het meest noordelijke puntje van Europa, komen de deelnemers onderweg highlights tegen zoals het magische noorderlicht, de Noordkaap Globe, husky honden rides en de Kerstman. Mathijs Marang en Merel Liebrand van Stormink Keukenstudio doen onder de naam Team de Sneeuwpanters mee aan deze challenge.

Ooit is de Noordkaap Challenge begonnen als het kleine broertje van Amsterdam Dakar Challenge, maar onderhand is deze roadtrip uitgegroeid tot een volwaardige telg in de challenge family. Met hun Smart rijden Mathijs en Merel een afstand van ongeveer 7.000 kilometer onder extreem winterse omstandigheden door Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Dit alles om geld in te zamelen voor stichting ALS Nederland.

Deze stichting werd in 2005 opgericht na fusering van drie organisaties. Haar belangrijkste doelstellingen zijn het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS; het bieden van een communicatieplatform voor ALS-patiënten, naasten, nabestaanden en omgeving (lotgenotencontact); het verbeteren van levenskwaliteit en zorg voor ALS-patiënten en het zo effectief mogelijk inzetten van beschikbaar geld voor wetenschappelijk onderzoek.

Steun jij Team de Sneeuwpanters om ALS de wereld uit te helpen? De opbrengsten komen honderd procent ten goede aan stichting ALS. Doneren kan via www.noordkaapchallenge.com/teams.