Stedendriehoek

Even een dagje Luke Skywalker

De Deventer Scherm Vereniging  (DSV) in Schalkhaar wil een breed publiek kennis laten maken met lichtzwaardschermen. Dit is een gevechtssport die zich richt op zwaardvechten met behulp van lichtgevende wapens, zoals de lichtzwaarden uit Star Wars. Hierbij gaat het om precisie, snelheid en behendigheid.

Op maandag 5 juni of maandag 3 juli biedt DSV iedereen vanaf 15 jaar de unieke kans om kennis te maken met deze nieuwe sport in Dorpshuis ‘t Haarhuus aan de Ganzeboomsweg 5 in Schalkhaar. Vanaf 20.00 uur verzorgt de DSV een eendaagse clinic voor 20 euro per deelnemer. De Deventer Scherm Vereniging zorgt voor de uitrusting.

Lichtzwaardschermen is een nieuwe tak van sport en in het oosten van Nederland is de Deventer Scherm Vereniging de eerste vereniging die clinics en lessen in lichtzwaardschermen verzorgt. De clinics worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Overijssel in Beweging van Provincie Overijssel.

Deelnemers kunnen zich opgeven via e-mail secretaris@deventerschermvereniging.nl met naam, leeftijd, telefoon en voorkeursdatum 5 juni of 3 juli. Informatie is te vinden op de website www.deventerschermvereniging.nl. De aanmelding is pas definitief na bevestiging in verband met de beschikbaarheid van het materiaal.