Stedendriehoek

Ervencoaches denken mee over toekomst

DEVENTER – In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie ervencoaches van provincie Overijssel gestart. De ervencoaches bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen.

De coaches helpen agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied na te denken over de toekomst. In het buitengebied spelen veel zaken tegelijkertijd. Dat biedt kansen voor de toekomst, maar waar begint u en bij welk ‘loket’ moet u zijn? Erfeigenaren kunnen met allerlei vragen bij de ervencoaches terecht. Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over het vergroenen van het erf, veiligheid, duurzaamheid, maar ook over vragen rondom bedrijfsontwikkeling en opvolging, asbestsanering of sociaal-emotionele vraagstukken.

De ervencoaches helpen agrariërs en inwoners met erven om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en te kijken welke stappen men hiervoor kan zetten. Ervencoach Yvonne In ’t Veld: “Het valt niet mee om ideeën voor uw erf te realiseren of veranderingen in uw bedrijf tot stand te brengen. Samen met u kijken we naar wat nodig is en welke kansen er zijn. Wij zijn ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kunnen u verwijzen naar het juiste loket.”

Yvonne In ’t Veld is bereikbaar op telefoonnummer 06-10982276 of e-mailadres yvonne@dekrachtvansalland.nl, voor erven in de gemeente Deventer of Olst-Wijhe; Jantine Haverkamp is bereikbaar op telefoonnummer 06-14888093 of e-mailadres jantine@dekrachtvansalland.nl, voor erven in de gemeente Raalte. Daarnaast werkt ook Jan Olaf Tjabringa als ervencoach in Salland.