Entertainment

Stadstroubadour gaat van start

DEVENTER – De pas aangestelde Stadstroubadour van Deventer, Maarten van Veen, gaat een serie liedjes schrijven over onbekende Deventenaren en hun verhaal. Na een pilot over de vrijwilligers van het Dickens Festijn, gaat hij dit nieuwe jaar officieel van start met een song over Marco Heemskerk, koster van de Lebuinuskerk.

De Stadstroubadour schrijft liedjes over de levens en beroepen die Deventer typeren. Niet altijd de bekendste mensen, maar juist de mensen die onder de radar veel belangrijk werk verrichten. Bijvoorbeeld medewerkers van kenmerkende bedrijven, maar ook vrijwilligers of welzijnswerkers. Hij gaat naar de mensen toe. Hij schrijft de songs naar aanleiding van een interview en voert ze uit op een plek die hoort bij het verhaal. Daarbij zijn ook collega’s, vrienden en stadsgenoten welkom. Van Veen: “Ik vind het een eer om als eerste troubadour van Deventer liedjes te mogen schrijven over mijn stadsgenoten en hun verhaal. Ik hoop dat de liedjes eraan bijdragen dat we wat meer oog krijgen voor elkaar en voor wat iedereen bijdraagt aan onze mooie stad.”

Samen met Deventer radio en televisie wordt een programma gemaakt rondom de muzikale stadsverhalen, zodat ze toegankelijk worden voor heel Deventer. De songs en interviews zijn vanaf 8 januari terug te vinden via www.stadstroubadourdeventer.nl. De Stadstroubadour is voor een periode van twee jaar aangesteld door de gemeente en schrijft in die tijd tien songs.