Entertainment

Snelle komt in Deventer altijd thuis

DEVENTER – Rapper Snelle heeft de Deventer Promotieprijs 2020 gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon, organisatie of bedrijf dat zich op een bijzondere manier inzet voor de promotie en marketing van Deventer.

Lars Bos, alias Snelle, presenteert zichzelf herkenbaar als Deventer artiest en is enorm populair bij een jonge doelgroep in Nederland. Snelle draagt Deventer een warm hart toe en draagt de trots op Deventer uit in diverse media. Bij zijn succes blijft Lars een gewone, nuchtere jongen met een typisch Deventerse uitstraling: authentiek, eigenwijs en vernieuwend. Snelle is een ambassadeur voor Deventer bij uitstek.

Snelle reageerde enorm verrast: “Ik ben hier wel echt heel erg trots op. Ik heb heel veel plannen, dromen en ambities en die zijn altijd op Deventer gericht. Er wordt mij vaak gevraagd of ik niet naar de Randstad moet verhuizen, maar dan zeg ik altijd nee, want dat kan ik ’s avonds nooit meer ‘thuiskomen’. Ik wil nooit meer weg uit Deventer.”

Snelle is, na een start als Burger Beurs Talent van het Burgerweeshuis, in recordtempo doorgebroken met zijn muziek. In 2019 stonden meerdere hits tegelijk in de hitlijsten en won hij diverse (inter)nationale prijzen. Met zijn platenlabel geeft hij samen met zijn team jonge talenten de kans om net als hij door te groeien.

Het doel van de Deventer Promotieprijs is tweeledig: waardering voor een Deventer persoon, bedrijf of organisatie voor de bijdrage aan de promotie van Deventer én als aanmoediging om er mee door te blijven gaan. De prijs bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk gemaakt is door de Deventer edelsmeden van MinkKoot.

De prijs werd dit jaar voor de 26e keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer: Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol. Vorig jaar ging de Deventer Promotie Prijs naar Carlos van Dijk van interieurwinkel Carlos in Huis in de voormalige Sallandsche Bank aan de Hofstraat.

Tags: