Entertainment

Programma vol stuwende beats en poëtische verhalen

DEVENTER – Na een succesvolle eerste editie vindt op zondag 1 december het Met Andere Woorden Festival voor de tweede keer plaats in het Burgerweeshuis. “Verwacht een programma vol jonge muzikanten, producers, dichters en spoken word-artiesten uit het oosten. Van stuwende beats tot poëtische verhalen, van theatrale triphop tot melancholische pop, van thee tot bier en van jong tot oud. De line-up bestaat dit jaar uit NOPP, Wibo Kosters, Vera Bon, MINKA, Eigenzinnig, Talkpoeder en Zarbi Zibou.

De organische drie-eenheid NOPP wil raken met Nederlandstalige theatrale triphop. De noodzaak om zichzelf te uiten, resulteert in een magische samenwerking tussen deze powervrouwen. Poëtische teksten in combinatie met betoverende soundscapes en beats, die zowel het donkere als het lichte leven beschrijven. Een act uit de selectie van Nieuwe Electronische Waar 2019, die in de vorm van een try-out voor het eerst live wat van hun studiomateriaal laat horen. Een heuse primeur dus.

In augustus lanceerde Wibo Kosters zijn elpee ‘Wegenkaart’ op het Tuinfeest. Kosters, oud-stadsdichter van Deventer, poetry slammer en muzikant, zocht daarvoor de samenwerking met getalenteerde muzikanten, geluidskunstenaars en dj’s om een aantal van zijn favoriete gedichten op muziek te zetten. Deze en andere gedichten voert Kosters met een wisselende bezetting live uit. Akoestisch, elektronisch, lieflijk en rauw.

Vera Bon (zie foto) maakt Nederlandstalige, poëtische pop. Met haar onbevangen en waarachtige manier van performen, bevindt ze zich vaak en graag op het snijvlak tussen muziek en theater. Haar muziek is bedoeld om te raken en liefdevol te dwingen om te voelen. Vera vraagt aandacht voor elk nodeloos, leidend hart. Dat van zichzelf, dat van een ander en dat van ons allemaal. Krachtige teksten over ogenschijnlijk kleine onderwerpen, raken aan grote thema’s als angst en liefde.

MINKA maakt frisse, Nederlandstalige elektropop met lompe synths, lieve zang en een gezonde dosis naïviteit. Zwevend op haar beats neemt ze je mee haar roze wereld in. Speels, met scherpe teksten maar vooral ook dansbaar. Want iedereen wil dansen op de muziek van MINKA. Ook mensen die niet willen dansen, die dansen stiekem. Klinkt als een mix van De Jeugd Van Tegenwoordig en Merol.

Eigenzinnig is een poëzieplatform waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Het biedt een laagdrempelig podium aan schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, vertrouwen en stijl te ontwikkelen en om broodnodige meters te maken.

Talkpoeder is een spannende live performance, waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Drie producers van Nieuwe Electronische Waar (NEW) improviseren op verschillende manieren op literaire voordrachten van drie schrijvers van De Nieuwe Oost|Wintertuin.

Kaarten à €7,50 voor het Met Andere Woorden Festival op zondag 1 december zijn verkrijgbaar via www.burgerweeshuis.nl