Entertainment

Muziek en kunst gaan ondergronds

DEVENTER – Verscholen onder de straten van Deventer ligt een complete wereld die normaal gesproken onzichtbaar is voor publiek. Middeleeuwse kelders, crypten en souterrains, de binnenstad van Deventer kent veel verborgen parels met elk een eigen geschiedenis. Op 29 februari openen maar liefst tien bijzondere kelders hun luiken tijdens het hedendaagse muziek & kunstfestival Kelderfest.

Kelderfest is een samensmelting van muziek, kunst, erfgoed en archeologie. Een muzikale mix tussen pop, klassiek en elektronisch, met ruimte voor experiment. Kelderfest begint dit jaar bovengronds, met concerten van Joep Beving en Mario Batkovic in de Lebuinuskerk, Meindert Talma in het Burgerweeshuis en Felicity Provan & Ada Rave in het Penninckshuis. “Hierna duiken we de kelders in waar verrassende muzikale acts, archeologische vondsten, poëzie en theater gratis te zien is. Ondergronds zie je Dawid Liftinger, Het Rudie Kartel, Minka, Nopp, iDIOTS, Schoppenheer, Douwe Dijkstra en Wibo Kosters, Jeroen Diepenmaat en Vera Bon”, aldus de organisatie.

“De concerten van Beving, Batkovic en Talma zijn betaald. Als je geen kaartje koopt voor één van de grote concerten, kun je later aanhaken op het gratis programma en dus ouderwets ondergronds zwart rijden. Bestel je tickets voor de bovengrondse concerten via www.kelderfest.nl.”

Monumentale underground
“Erfgoed bevindt zich letterlijk onder onze voeten. Tijdens Kelderfest opent dit indrukwekkende ondergrondse haar deuren. Neem bijvoorbeeld de duizend jaar oude crypte van de Lebuinuskerk, de kelders onder het Stadhuis, een privékelder in de Noordenbergstraat of de kelder onder de Vrijmetselaarsloge. In de kelders spelen de meeste acts drie korte sets van 20 tot 30 minuten.” Meer informatie en tickets: www.kelderfest.nl