Entertainment

Kerstconcert volgens Engelse traditie

DEVENTER – Pal voor de kerstdagen verzorgt het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) een kerstconcert volgens de prachtige Engelse traditie ‘A Festival of Lessons and Carols’. In de sfeervolle Bergkerk zingt het koor bekende kerstliederen, zoals ‘O come all ye Faithful’ en ‘Silent night’. Ook laat het DVE minder bekende kerstliederen horen van zowel oude als nieuwe componisten. Deze kerstliederen worden afgewisseld met de ‘Lessons’, lezingen in het Engels over het kerstverhaal. Het concert is vrij toegankelijk, wel wordt een vrije gift na afloop gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Op zaterdagavond 21 december gaan de deuren van de Bergkerk, Bergkerkplein 1, open voor iedereen die de kerstdagen op een sfeervolle en muzikale manier wil beginnen. DVE-lid Fokke Bronsema: “Met de mooie Engelse liederen en lezingen hopen we het kerstgevoel op ons publiek over te brengen. De punch die we voor en na het concert schenken zal hier zeker aan bijdragen!” A Festival of Lessons and Carols is wereldwijd zeer bekend geworden door de live-uitzendingen van de BBC vanuit Cambridge vanaf 1928. De Anglicaanse bisschop Benson is de geestelijk vader van de combinatie van kerstliederen en lezingen die voor het eerst in 1880 in Cornwall heeft geklonken.

A Festival of Lessons and Carols is inmiddels een drukbezochte traditie aan het worden in Deventer. Het Deventer Vocaal Ensemble staat onder leiding van Elske te Lindert, het orgelspel wordt verzorgd door Erik Zeillemaker, de lezingen worden gegeven door Sabien van Harten en Garrett Forde. De deuren van de Bergkerk gaan om 19.30 uur open, het concert begint om 20.00 uur. Een gratis programmaboekje met de liederen en de teksten wordt bij de ingang van de kerk uitgedeeld. Punch is te verkrijgen in bekers à €1,-. Zie ook de website www.deventervocaalensemble.nl