Entertainment

Grote namen in tuin van Burgerweeshuis

DEVENTER – De sfeervolle binnentuin van Poppodium Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, vormt ook dit jaar weer het decor voor een veelzijdige serie tuinconcerten waar de vonken vanaf gaan vliegen. Al een aantal jaren staan er grote namen in de historische tuin en zorgt de bijzondere setting keer op keer voor een speciale vibe. Op het programma staan onder anderen Curtis Harding, Claw Boys Claw, Anneke van Giersbergen en meer.

In de maand juni staan maar liefst op alle vrijdagen en zaterdagen geweldige bands uit binnen- en buitenland in de tuin geprogrammeerd. Inmiddels heeft het Burgerweeshuis een mooie staat van dienst opgebouwd met bijzondere concerten en grote namen in de binnentuin. Zo is jarenlang De Dijk te gast geweest, maar vorig jaar waren daarnaast ook Karsu, Rob Dekay en Meau te zien.

Het programma voor juni is inmiddels compleet en op het podium staan:

2 juni – Venice. De band bestaat al sinds de jaren ’80. Beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles, hebben ze een eigen sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen.

3 juni – Claw Boys Claw. Deze band maakt al jarenlang een afwisselende mix van rauwe, vuige, lyrische en psychedelische rock. De karakteristieke frontman Peter te Bos en gitaarvirtuoos John Cameron vormen sinds 1983 de spil van de band.

9 juni – Delinquent Habits + Rude Boy Plays Urban Dance Squad. Bij de Delinquent Habits is het altijd feest. Ze mixen hun raps met latin funk, soul, rock en traditionele mariachi blazers. Rapper Rudeboy en DJ DNA van de legendarische Nederlandse band Urban Dance Squad brengen een vlammende set met materiaal van alle studioalbums.

10 juni – Curtis Harding. Deze Amerikaanse soulzanger brak door in 2015 en maakt songs die niet alleen wortelen in de soul, maar ook in gospel en blues.

16 juni – Will and The People. Deze band maakt een feestelijke mix van ska en reggae en scoorde gigantische zomerhits met Lion In The Morning Sun en Salamander.

17 juni – DeWolff (uitverkocht). De mannen van DeWolff zijn dé sixties-garagerock virtuozen van nu.

23 juni – Anneke van Giersbergen. Zij geeft een speciale show met highlights uit haar bijna dertigjarige carrière. Muziek uit haar tijd als frontvrouw van metalband The Gathering tot de  prachtige, akoestische folk van nu.

Voor meer informatie: www.burgerweeshuis.nl