Entertainment

Geslaagde kick-off stadsmusical Meisje van de Waag

DEVENTER – Donderdag 9 januari was het zover. De officiële kick-off van ‘Meisje van de Waag’. Een Deventer Stadsmusical ter gelegenheid van 150 jaar Deventer Schouwburg. Pers en sponsoren waren getuige van het traditionele aansnijden van de taart, het voorstellen van de cast en een exclusieve preview van de musical. De musical is op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei te zien in de Deventer Schouwburg.

Senta Beckers, namens de Deventer Schouwburg verantwoordelijk voor het project, vertelde kort over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze musical. Een uniek en stadsbreed musicalproject over de stad Deventer waarin de Schouwburg  samen werkt met Muziektheater Tabula Rasa van muzikaal leider Floor Lanz en regisseur Wilma Licht. Inwoners, wijken, scholen, amateurgezelschappen en Deventer ondernemers worden actief betrokken en/of spelen mee in deze Deventer Stadsmusical.

Regisseur Wilma Licht stelde de cast voor en schetste met haar levendige introductie van de personages meteen de  historische context van de voorstelling. Burgemeester Hendrik Gosschalk, café-uitbaatster Pleun Klein Beernink, pandjesbaas Herbert van Eijdenhout, smid Johannes Albertus Auping en natuurlijk het Meisje van de Waag.

Het verhaal van ‘Meisje van de Waag’ is geen historische musical over Deventer, maar een verhaal over relaties. Liefdesrelaties, maar ook de verhoudingen tussen baas en arbeiders én boeren en stadse lui. Dit alles speelt zich af eind 19de eeuw, een hele interessante tijd vol handel & bedrijfsleven, contacten met Indië en de Industriële Revolutie die de stad en het platteland op haar grondvesten deed schudden. Alles werd anders en sneller. De stad verandert, moderniseert.

Een verhaal over lef vol met Deventer Trots

Meisje van de Waag is een musical over lef; het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben. Boven alles draait het om het lef van de Deventenaar. Mijn lef Mijn trots Mijn stad.

En dat gevoel van trots en lef werd door de cast onder leiding van Floor Lanz prachtig neergezet in de korte preview waarmee de Kick Off werd afgesloten.

Tabula Rasa en de Deventer Schouwburg danken Stichting Wesselings van Breemen uit Deventer voor het verkrijgen van de rechten van de musical ‘Meisje van de Waag’.

De musical speelt van vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei. Koop je kaarten via www.deventerschouwburg.nl