Stedendriehoek

‘Eigenwijs podium met rijke geschiedenis’

DEVENTER – Het verfijningsonderzoek naar de verbouwing van het Burgerweeshuis is klaar. Met een verbouwing kan zowel de zaal worden vergroot als de geluidsoverlast worden beperkt. De totale verbouwing gaat naar verwachting 8,3 miljoen euro kosten. De gemeenteraad neemt een besluit over de verbouwing in het voorjaar van 2019 als de Cultuurvisie is opgesteld.

Wethouder Carlo Verhaar: “Het Burgerweeshuis is een eigenwijs podium met een rijke geschiedenis. Een goed poppodium is niet alleen fijn voor een breed publiek van jong en oud, maar versterkt ook het culturele profiel van Deventer en maakt onze stad aantrekkelijk voor studenten en jong talent.”
De raad wordt nu gevraagd om een bedrag van 75.000 euro beschikbaar te stellen voor het voorbereiden van de ontwerpfase. Hiermee worden de begroting en de risico’s verder uitgewerkt. Deze informatie kan de gemeenteraad in het voorjaar van 2019 gebruiken bij de besluitvorming over de verbouwing.
In juli 2017 heeft de gemeenteraad unaniem de wens uitgesproken om het Burgerweeshuis te verbouwen en opdracht gegeven voor het verfijningsonderzoek dat nu gereed is. Het onderzoek is uitgevoerd door de gemeente samen met het Burgerweeshuis en productiehuis de Nieuwe Oost.