Stedendriehoek

Eerbetoon aan Amy en The Boss

DEVENTER – Undercoversessies op de Brink is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste, gratis eendaagse muziekspektakel van Deventer. Zaterdag 29 juni is het weer zover en dit jaar zijn Amy Winehouse en Bruce Springsteen aan de beurt om door een stel geweldige muzikanten geëerd te worden.

De organisatie is, net als voorgaande edities, in handen van Stichting Podium De Hip en Stichting Brink Event Deventer. De Undercoversessies van Amy Winehouse en Bruce Springsteen zijn ook te zien op de Zwarte Cross dit jaar, waar Podium De Hip al twaalf jaar het Undercoverpodium runt, maar dat festival is al lang en dik uitverkocht. Het evenement op de Brink is dus dé kans om alsnog deze twee te gekke sessies te zien.

De ode aan Amy Winehouse begint om 20.00 uur. In 2011 overleed deze zangeres, veel te vroeg, na een heftig leven en even heftige carrière. Hoewel je bijna niet zou geloven dat ze het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld, wanneer je Renske de Boer hoort zingen. Het is echt net of miss Winehouse uit de dood is herrezen. Sessieleider Chris van der Meer omringt Renske bovendien met een geweldige band, met maar liefst drie blazers en de onnavolgbare Ulrich de Jesus op gitaar.

Het eerbetoon aan Bruce Springsteen start om 22.15 uur. Het was een stille wens van Fonz Scheepstra (Podium De Hip) om zaterdagavond op de Brink af te sluiten met The Boss. Het blijkt ook al jaren een stille wens te zijn van Tim Akkerman, voormalig zanger van Di-rect. Komt dat even goed uit. Met ‘Tim Akkerman Sings The Boss’ toerde Tim het afgelopen jaar langs de Nederlandse theaters en hij maakte daarbij grote indruk. Dat gaat hem als afsluiter van Undercover op de Brink vast en zeker ook lukken met zijn E-Street Band.

Van 19.00 tot 20.00 uur en tussen de optredens door draait het illustere DJ-duo Starsky & Hutch zwoele dansplaatjes. De toegang is vrij en men kan op één van de vele terrassen genieten van een heerlijke maaltijd, een goed glas wijn of een lekker biertje. Voor meer informatie: www.dehip.nl , www.facebook.com/brinkeventdeventer  en www.facebook.com/DeHip/