Stedendriehoek

Een plek vol verhalen

STEDENDRIEHOEK – Op vrijdag 24 mei, zaterdag 25 mei en zondag 26 mei wordt het landelijke Weekend van de Begraafplaats georganiseerd. Meer dan 80 begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit evenement. Als landelijk thema is dit jaar gekozen voor ‘Een plek vol verhalen’. Een begraafplaats heeft een grote cultuurhistorische waarde voor de historie van stad en dorpen en is een plek vol verhalen: verhalen over de geschiedenis van de begraafplaats, over de grafmonumenten, maar vooral ook over de mensen die er begraven liggen. Elke steen vertelt een geschiedenis. Deze verhalen verdienen het om aan een groter publiek verteld te worden.

In Deventer doet de Stichting Oude Begraafplaatsen Deventer (SOBD) mee aan het Weekend van de Begraafplaats op de Oude Begraafplaats aan de Diepenveenseweg nummer 80 te Deventer.

De volgende activiteiten staan op het programma:
vrijdag 24 mei 14.00-16.00 cultuur-historische rondleiding
zaterdag 25 mei 14.00-15.00 cultuur-historische rondleiding
zaterdag 25 mei 15.00-16.00 optreden duo viool en cello
zondag 26 mei 14.00-16.00 cultuur-historische rondleiding

Tijdens de rondleidingen is een informatiestand aanwezig op de begraafplaats. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie op www.weekendvandebegraafplaats.nl.

Foto: Terebinth