Stedendriehoek

Een ode aan het Nederlandse wild

GORSSEL – Het najaar heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat het wildseizoen volop in gang is. Gorssel weet daar wel raad mee. Zondag 11 november staat het centrum dan ook volledig in het teken van het wildseizoen. Veel ondernemers, zowel winkels als horeca, slaan de handen ineen tijdens Ode aan ’t Wild. De organisatie ligt in handen van Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon.

Van 12.00 tot 17.00 uur zijn de Hoofdstraat en het Marktplein gevuld met tal van kraampjes en activiteiten. Naast de vele kraampjes komt er een grote Duitse Bierstube met diverse weizenbieren van de tap. “En natuurlijk kunnen bezoekers allerlei heerlijke wildhapjes proeven”, vertellen Gerdie Oostenenk van Bosrestaurant en De Wingerd, en Arjan Kuijperij van Slagerij Rodenburg. Bezoekers zullen zich zeker niet vervelen volgens de Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon. Er is livemuziek om voor nog meer sfeer te zorgen, er zijn activiteiten voor de kinderen en bij een ‘wild’ evenement horen natuurlijk jachtblazers, dus deze zullen dan ook zeker aanwezig zijn.

Finale bbq-wedstrijd
Ode aan ’t Wild beleefde in 2017 de eerste editie. “Deze dag bleek de ideale combinatie tussen een bbq-wedstrijd en de gezelligheid van lokale kraampjes en activiteiten. Het is dit jaar extra leuk dat er veel meer te doen en te beleven zal zijn, maar ook dat de finale plaatsvindt van een culinaire bbq-wedstrijd. Deze NK belooft een spannende strijd te worden tussen twaalf teams uit heel Nederland. En nee, de teams gooien niet zomaar een lapje vlees op de bbq, maar verzorgen maar liefst vier culinaire hoogstandjes met wild. Naast drie opdrachten, bestaande uit hazenrug, wilde eend en hertenracks, gaan de teams ook nog met een mysteriebox aan de slag. Om 10.00 uur zal het eerste gerecht klaar zijn en aan het einde van de middag, om 17.00 uur, wordt de winnaar bekend gemaakt.
Voor meer informatie: www.gorssel.nl