Stedendriehoek

Een nieuw leven voorzestig jonge vluchtelingen

DEVENTER – Het project Match & Connect van Humanitas en Stichting Present is er in anderhalf jaar in geslaagd om zestig jonge vluchtelingen en vluchtelingengezinnen te koppelen aan Deventenaren die hen helpen een leven op te bouwen in Deventer. Toch zijn meer vrijwilligers voor dit project welkom. Daarom organiseren Humanitas en Stichting Present in september nieuwe trainingen voor mensen die dit vrijwilligerswerk interessant vinden.

Tientallen jonge vluchtelingen en vluchtelinggezinnen proberen in Deventer een nieuw leven op te bouwen. Met het project Match & Connect helpen Humanitas en Stichting Present deze jongeren en gezinnen hierbij. Humanitas en Stichting Present willen Deventenaren en deze jonge nieuwkomers aan elkaar voorstellen (Match’) in de hoop dat er een band ontstaat (‘Connect’). Het gaat erom dat Deventenaren deze nieuwkomers wegwijs maken in de stad hen helpen Nederlanders beter te leren kennen en meer te begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur.

In september begint een nieuwe training voor inwoners uit (de omgeving van) Deventer die dit vrijwilligerswerk interessant vinden. Zowel gezinnen/koppels als individuele personen die een jonge vluchteling of vluchtelinggezin op weg willen helpen zijn welkom. De training bestaat uit drie avondbijeenkomsten op 11 18 en 26 september. Meer informatie en aanmelden hiervoor via deze link: https://stichtingpresent.nl/deventer/matchconnect/