Stedendriehoek

Een kerstmarkt in een volledig nieuw jasje

DEVENTER – Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 december vindt in de Lebuinuskerk weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Deze markt is voorafgaand aan en tijdens het Dickens Festijn. Het is de 32e keer dat de kerstmarkt wordt georganiseerd en dit jaar belooft de organisatie een echt vernieuwd programma voor het publiek.

Marco Heemskerk is koster in de kerk, sinds 9 jaar. “Wij hebben de commissie die de kerstmarkt organiseert, de afgelopen twee jaar verjongd. Het aanbod voor het publiek aan kerstmarkten wordt elk jaar groter en wij willen echt iets nieuws brengen. Zo zullen er dit jaar maar liefst drie podia in de kerk zijn in plaats van één. Daarnaast is er flink geïnvesteerd in kersthuisjes, waarmee wij de kerstmarkt een totaal nieuwe uitstraling willen geven. Er zullen veel toeters en bellen zijn en dat betekent een feestelijke markt en veel inspiratie voor de bezoekers.”

Een magisch verlichte kerk
“Bezoekers zullen direct bij aankomst bij de kerk versteld staan. De ingang is dit jaar voor het eerst op de Grote Poot, waarbij de kerk prachtig in het licht wordt gezet. De drie grote ramen aan de stadzijde zullen magisch verlicht zijn. Vernieuwing, hip en trendy, daar gaan wij voor.”

Kijkje in de keuken
De kerk zet de deuren steeds meer open voor organisaties en evenementen. Ook tijdens de kerstmarkt zijn er bedrijven aanwezig. “Daarvoor hebben wij een mooie presentatie neergezet, zodat drie bedrijven zich volop kunnen tonen. Dit jaar zijn dat Ten Kate, Senses of Living en Boas.”

Op donderdag 13 december kunnen bezoekers van 14.00 tot 21.00 uur genieten van de kerstmarkt, terwijl op vrijdag de deuren al om 10.00 uur openen. Op zaterdag, de laatste dag van de kerstmarkt – en de dag gelijk aan het Dickens Festijn – zijn bezoekers van 10.00 tot 18.00 uur welkom. Voor meer informatie, zie de website www.lebuinuskerk.nl