Stedendriehoek

Drie vakken in stadion volledig rookvrij

DEVENTER – Met ingang van het seizoen 2019/2020 zijn drie van de 23 vakken in het stadion De Adelaarshorst rookvrij. Het gaat om de vakken 10 en 17 (IJsseltribune) en 22 (Leo Halle Tribune). Hiermee komt Go Ahead Eagles tegemoet aan een al langer bestaande wens onder supporters die hinder ondervinden van rook op de tribune.

Go Ahead Eagles heeft gekozen voor vak 22, omdat dit het Kidsclubvak is. Vak 10 (familievak IJsseltribune) en vak 17 bevinden zich aan de zijkanten van de IJsseltribune en hebben de minste seizoenkaarthouders. Hierdoor is er genoeg ruimte voor supporters die in een niet-rokersvak willen zitten.

“Wij willen vanzelfsprekend dat iedereen zich prettig voelt in De Adelaarshorst”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Door drie van de 23 vakken in het stadion rookvrij te maken, bieden we supporters die hinder ondervinden van rook op de tribune de mogelijkheid in een rookvrij vak plaats te nemen. Tegelijkertijd kunnen Eagles-supporters die het prettig vinden te roken, in de overige negentien vakken – exclusief het uitvak – terecht.”

Supporters die hun seizoenkaart al hebben verlengd of besteld voor een van de genoemde vakken, maar die tóch liever willen roken in het stadion, kunnen een e-mail sturen naar ticketing@ga-eagles.nl (onder vermelding van ‘Rokersvak’) met een nieuwe voorkeursplek. Ook supporters die hun seizoenkaart al hebben verlengd of besteld voor een vak dat níét rookvrij wordt, maar wel graag in een rookvrij vak willen zitten, kunnen naar hetzelfde adres een e-mail sturen. Van Dop: “Alle verplaatsingsverzoeken omtrent roken en niet-roken worden met voorrang in behandeling genomen.”