Stedendriehoek

Drie topacts op Bevrijdingsfestival in Wilp

WILP – Op zaterdagavond 5 mei verzorgt de stichting Black&Blue een Bevrijdingsfestival op het evenemententerrein aan de Sleedoorn in Wilp.

Sinds 2016 is Black&Blue bezig met het organiseren van maandelijkse muziekcafés in het Dorpshuis de Pompe en concerten in Pampus aan de Knibbelallee in Wilp. Veel bands passeerden de revue: onder andere de tributeband van de Rolling Stones, Harris Paris en Side walk Sally. Eind vorig jaar is besloten om op 5 mei 2018 een muziekfestival in de buitenlucht te organiseren.

Van 19.00 tot 20.00 uur speelt de Jan Rass Sjoband. Een regionale bekendheid met frontman Frank de Winter brengt met name covers van Nederlandse bodem, van onder anderen Normaal, De Dijk en The Scene. Met veel enthousiasme, ruime podiumervaring en vooral veel plezier brengen ze een breed scala aan Hollandse hits ten gehore.

Van 20.30 tot 21.30 uur is het de beurt aan de JPR Strinxband. ‘Heart & soul, rock & roll’ en ‘Keep on rocking in a free world’ zijn de lijfspreuken van deze band. Die trakteert het publiek op covers en eigen werk, dat vol overgave de tent in wordt geslingerd. De band heeft twintig jaar podiumervaring en speelde in voorprogramma’s van onder anderen Golden Earring, Jovink en de Voederbietels, De Dijk en Di-rect. Ook werden verschillende cd’s in eigen beheer uitgebracht. Kortom, JPR is pure passie voor rock & roll.

Van 22.00 tot 23.30 uur sluit Highway To Rosie (tributeband AC/DC) het festival af. Highway To Rosie is inmiddels een begrip in de tribute wereld. Tijdens de shows van deze band knalt de energie van het podium af. Door de dijk van een sound, de groove van AC/DC, de frontman met de uitstraling van Bon Scott en de prachtige gitaarsolo’s zul je een optreden van deze tributeband niet snel vergeten.  De klassieke hits zoals Thunderstruck, Highway To  Hell en Whole Lotta Rosie zijn natuurlijk vaste prik. Komt dat horen en zien.

Het evenemententerrein aan de Sleedoorn in Wilp is geopend vanaf 18.00 uur. Consumpties kan men alleen afrekenen met munten. De entreeprijs bedraagt 5 euro.