Stedendriehoek

Dierenarts wordt boerenambassadeur

JOPPE – Dierenarts Dimitry Verduijn uit Joppe is namens Team Agro NL boerenambassadeur geworden in Gelderland. Verduijn gaat zich als ambassadeur voor de agrarische sector in deze provincie inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw.

Team Agro NL is hét collectief van boeren en tuinders in Nederland, waarin boeren, tuinders, telers, vissers en jagers hun krachten hebben gebundeld, intensief samenwerken en strijden voor een goed imago van de Nederlandse land- en tuinbouw. Doel van Team Agro NL is om, door gezamenlijk op te treden, het verhaal over het Nederlandse voedsel en bloemen beter en effectiever in de maatschappij, media en politiek te vertellen. 

“Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren, tuinders en mensen werkzaam in de agrarische sector zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Als je een goed verhaal hebt, waarom zal je dit dan niet vertellen?” aldus Verduijn. “Jaren aan collectief geheugen zijn naar mijn mening kwijt. Waar het normaal was dat men wist hoe ons voedsel tot stand komt, is dat nu minimaal. Door verkeerde voorlichting en framing van onze agrarische sector komen er onjuiste verhalen in de wereld. Het maakt mij niet uit wat voor een voorkeur je hebt, biologisch, gangbaar of een andere richting, zolang het eerlijke verhaal maar wordt verteld zodat de consument zelf zijn/haar eigen mening kan vormen en de producent geen onrecht wordt aangedaan.”