Stedendriehoek

Deventer Stadsfestival bulkt van publiekstrekkers

DEVENTER – De derde editie van het Deventer Stadsfestival vindt plaats in het Rijsterborgherpark in Deventer op zaterdag 21 juli. Het festival kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer, het brede aanbod voor jong en oud, gecombineerd met lekker eten en topartiesten. Dit jaar zijn de publiekstrekkers onder anderen Waylon (zie foto) en Lil’ Kleine, de toevoeging van een tribute-podium en natuurlijk de vele activiteiten voor het gehele gezin.

Traditiegetrouw trapt het festival af met een act voor de allerkleinsten. Op herhaling komen Woezel & Pip met een mini-theatershow, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Daarna komt VOF de Kunst (bekend van hits als Suzanne en Dikkertje Dap) met een speciale kindershow. Jan Terlouw Junior (de kleinzoon van..) heeft de eer om Deventer te vertegenwoordigen, waarna Hillbilly Moonshiners een bijzonder eerbetoon brengt aan de grootheden Mumford & Sons. Handsome Poets warmt het publiek op voor het optreden van Waylon: na drie uitverkochte shows in Ahoy en de vertegenwoordiging van Nederland op het Eurovisie Songfestival mogen we hem één van de meest populaire artiesten van dit moment noemen. Waylon treedt op met volledige band: een unieke beleving. Aan de heren van Memphis Maniacs de eer de avond met vuurwerk af te sluiten.

De beste tribute acts vind je dit jaar op het Coverland-podium. Een nieuwe toevoeging op het Deventer Stadsfestival met dit jaar the Rolling Stones (door Stones Sessions), Creedence Clearwater Revival (door Fortunate Sons), Dire Straits (door Boom Like That!) en Doe Maar door Toe Maar. Afsluitend op dit podium een spectaculair optreden van the Dutch Queen tribute: een band alom geprezen als beste tribute band van Nederland.

Voor de dance- en urban-liefhebber is er wederom veel aanbod. Twee grote festivaltenten bieden plaats voor duizenden festivalgangers, en die ruimte is dit jaar zeker nodig. De line-up is dit jaar sterk met onder anderen Lil’ Kleine, Famke Louise, Josylvio, Dyna en Yung Felix. Daarnaast zal het concept Vunzige Deuntjes zorgen voor een stevige portie R&B, hiphop en dancehall.

Het Deventer Stadsfestival verkoopt tickets via www.deventerstadsfestival.nl  en alle Primera-winkels in Nederland. De earlybird tickets zijn inmiddels uitverkocht, reguliere tickets zijn verkrijgbaar voor €19,-.