Stedendriehoek

Deventer loopt uit voor Stadsfestival

DEVENTER – Het Deventer Stadsfestival beleeft op zaterdag 21 juli zijn derde editie. Inmiddels is al 85% van de kaarten verkocht.

“Een nieuw festival moet zichzelf de eerste jaren bewijzen. Dat het er nu op lijkt dat we zelfs helemaal uitverkocht raken, is voor alle mensen die meehelpen aan het festival een mooie bevestiging dat we het goed doen”, zegt Maurice Endeman, directeur van het Deventer Stadsfestival.

Het Deventer Stadsfestival ontstond vanuit de gedachte dat Deventer een eigen evenement als dit verdient. “Deventer is echt een evenementenstad; veel evenementen zijn alleen wel gericht op bezoekers van buiten de stad”, vertelt Maurice. “In de zomer gaan veel mensen naar andere plekken in het land om een festival te bezoeken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wij vroegen ons af waarom je niet gewoon in Deventer op een festival terecht kunt dat niet onderdoet voor andere festivals”, noemt hij. “Daarbij is het juist leuk om zo’n dag te beleven samen met al je vrienden, buren, familie etc.”

Het Rijsterborgherpark is op 21 juli weer ‘the place to be’. Op het hoofdpodium staan grote namen zoals Waylon en Memphis Maniacs. Ook treedt de uit Twello afkomstige Jan Terlouw jr. op en biedt de organisatie ruimte aan lokaal talent. Met overdag een uitgebreid kinderprogramma, een apart podium voor populaire coverbands en twee Dance en Urban area’s waar onder anderen Lil Kleine (zie foto) te zien is, biedt het festival voor ieder wat wils.

Kaarten zijn online te koop via deventerstadsfestival.nl. Ook kan men terecht bij de Primera-winkels, waar men bij een aankoop een mooie linnen DSF-tas ontvangt (zolang de voorraad strekt).