Stedendriehoek

Deventer Jeugd Musical op zoek naar nieuw talent

DEVENTER – De Deventer Jeugd Musical is op zoek naar nieuwe, talentvolle leden. “Al meer dan vijftig jaar voert de club mooie voorstellingen op in de Deventer Schouwburg en dat kan natuurlijk niet zonder onze sterren: de kinderen”, vertelt Jos Kroon.

“Ben jij tussen de 8 en 18 jaar oud? Sta je graag op het toneel? Dan is meedoen aan de audities zeker iets voor jou! Gezien de samenstelling van de groep, zijn we vooral op zoek naar kinderen van 12 jaar en ouder. Tijdens de audities wordt er gelet op de drie disciplines die horen bij elke musical: zang, dans en spel. Als je alle rondes doorkomt, dan kun je lid worden van de Deventer Jeugd Musical, een gezellige club van ongeveer 50 kinderen. Het hele (school)jaar door repeteer je op donderdag en gedurende dat jaar zijn er enkele repetities en doorlopen op zondagen. Dat alles om een zo goed mogelijk resultaat neer te kunnen zetten op een echt toneel.”

Vorig jaar vierde de Deventer Jeugd Musical het vijftigjarig bestaan, waarbij de voorstelling De Schatten van Deventer speciaal voor hen was geschreven door Jan Terlouw. Dit jaar zal het publiek worden getrakteerd op de spannende en bloedstollende familievoorstelling Zigana. Kroon: “Wil je kennismaken met de vereniging? Dan kun je op zaterdag 9 of zondag 10 juni komen kijken in de Deventer Schouwburg. De musical Zigana vertelt het meeslepende verhaal van het meisje Zigana dat verliefd wordt op de mooie Javalin. Hij is echter geen gewone jongen, hij is een vampier! Zal hun onmogelijke liefde alle obstakels kunnen overwinnen?”

Kroon vervolgt: “Wederom zijn er weer heel veel mensen die een vrijwillige bijdrage hebben geleverd om deze prachtige musical tot stand te brengen, wat heeft geresulteerd in mooie decors en prachtige kostuums. Kortom, een complete voorstelling met alles erop en eraan. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op de website www.deventerjeugdmusical.nl. Onder het kopje ‘lid worden’ kun je je opgeven voor de audities. De auditierondes worden gehouden op donderdag 28 juni bij sportcentrum Aktief aan de Sportveldenlaan in Deventer.”

Meer informatie of opgeven voor de audities kan ook via e-mail: secretariaat@deventerjeugdmusical.nl