Stedendriehoek

Deventer Foto Kring toont mooiste werk

DEVENTER – Leden van de Deventer Foto Kring exposeren jaarlijks hun mooiste werk in de Lebuïnuskerk, dit jaar van 18 juli tot en met 4 augustus. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

De thema’s van deze expositie zijn: Mens in beeld, Natuur en landschap, Architectuur/stadsbeelden, Documentaire/Straatfotografie en Vrije Expressie. Het werk wordt door een jury beoordeeld. Bezoekers kunnen ook hun stem uitbrengen om zo de publieksprijs te bepalen. De winnaar ontvangt een afdruk van de winnende foto. Tijdens de expositiedagen is een lid van de Deventer Foto Kring aanwezig om nadere toelichting te geven op de getoonde werken.

De Deventer Foto Kring heeft inmiddels bewezen een hoge kwaliteit werk te bieden. Zo worden de leden regelmatig uitgenodigd projecten in beeld te brengen. Bij de Bondsfotowedstrijd van de landelijke Fotobond behaalden leden van de Deventer Foto Kring dit jaar één zilveren en vier bronzen onderscheidingen.

De Deventer Foto Kring is een actieve vereniging die de enthousiaste leden veel mogelijkheden biedt hun technische en artistieke vaardigheden naar een hoger plan te brengen. Dit doen zij onder meer door het organiseren van mentorcursussen, fotograferen op locatie, technische bespreekavonden, het uitnodigen van bekende fotografen als gastspreker, contacten met andere fotoclubs en het bespreken van elkaars werk tijdens de clubavonden. Daarnaast is een achttal huiskamergroepen actief waarin leden op verschillende onderwerpen er samen op uittrekken en elkaars werk bespreken.

De feestelijke opening van de expositie wordt verricht door burgemeester Ron König op woensdag 17 juli om 19.00 uur. Op die avond wordt naast de uitslag van de jury van de winnende foto voor de Zilveren Camera, ook de winnende foto per categorie bekend gemaakt.