Stedendriehoek

De Ontmoeting Deventer wint gemeentelijke vrijwilligersprijs 2019

DEVENTER – Op donderdagavond 21 november vond in de Deventer Schouwburg de jaarlijkse vrijwilligersavond van de gemeente Deventer plaats. Een feestelijke avond, waar zo’n 500 vrijwilligers aanwezig waren in een goed gevulde Grote Zaal. Op deze avond ontving De Ontmoeting Deventer uit handen van wethouder Rob de Geest de Vrijwilligersprijs 2019 in de categorie ‘zorgzame organisatie’.

Oprichters Albert-Jan en Jacqueline Cloo zijn blij verrast met deze prijs. Albert-Jan: “Dit is een hele mooie erkenning voor alle vrijwilligers die in De Ontmoeting aan het werk zijn. Zij zetten zich met grote passie in voor de medemens. Dat de gemeente Deventer op deze manier toont dat ze dit ziet en waardeert is zeer bijzonder.”

Het uitgangspunt van De Ontmoeting is dat ieder mens uniek en waardevol is. Daarom is iedereen welkom voor een luisterend oor en een gratis kop koffie met wat lekkers. Iedere week zijn er diverse activiteiten, zoals een warme maaltijd, een creatieve ochtend en verkoop van goede tweedehands kleding. Bepaalde doelgroepen kunnen zelfs gratis kleding uitzoeken. Op deze manier wil De Ontmoeting, vanuit haar christelijke identiteit, mensen ondersteunen en verbinden.

Andere winnaars waren Sportclub Deventer (categorie: samenwerking versterkt), WSV De Driehoek (categorie: buurtinitiatief), Soos De Kuiperij (categorie: kleurrijke organisatie) en Gert van den Burg (de Witte Blom passieprijs voor individuele vrijwilligers).