Stedendriehoek

De leukste kinderfilms in de vakantie

DEVENTER – De herfstvakantie staat voor de deur en dus is het weer tijd voor Cinekid in Filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78 te Deventer. Elke dag zijn de leukste films te zien voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Natuurlijk mogen ze ook weer komen ontbijten in hun pyjama en meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening.

“Zo kun je genieten van de prachtige natuurfilm Wad over het waddengebied. Meer zin in een animatiefilm? Dan is De Grote Boze Vos wat voor jou (6+). Deze vrolijke film is van de makers van Ernst & Celestine. De familiefilm Gordon & Paddy en de Zaak van de Gestolen Nootjes (4 tot 8 jaar) is een prachtige film voor grote en kleine speurneuzen.  De Buurtspion (6+) is een fantasievolle animatiefilm over de avonturen van detective Agatha Christine. De komische roadmovie Los Bando (6 tot 14 jaar) gaat over een band die mee gaat doen aan een talentenjacht. In de film Koningin van Niendorf (9+) zie je welke avonturen de 10-jarige Lisa beleeft in de zomervakantie. Deze film is genomineerd als Beste Kinderfilm Cinekid 2017. Speciaal voor de allerkleinsten hebben we dit jaar iets nieuws: in Beestenboel zie je vijf korte, fantasievolle animatiefilms over dieren. Welke vind jij het leukst?” aldus Miriam Groenen van Filmhuis de Keizer.

“Natuurlijk kun je ook weer komen ontbijten in je pyjama! Zondag 21 oktober begint het pyjamaontbijt met Casper & Emma om 9.30 uur en woensdag 24 oktober om 9.00 uur met de Grote Boze Vos. De Noorman zorgt voor een lekkere broodjes, fruit, melk en een sapje. Dat is nog eens chill in je vakantie!”

Ze vervolgt: “Donderdag 25 oktober mag je tussen 13.00 en 14.00 uur meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. Je maakt eerst een tekening, daarna word je voor een groen scherm gefilmd terwijl je speelt dat je in jouw tekening staat. Het lijkt net alsof je door jouw eigen tekening wandelt, rent, zwemt of zweeft. Na afloop van de films wordt het resultaat op groot scherm in de zaal vertoond. Iedere dag mag je, voordat de film begint, komen knutselen en tekenen. Maak je eigen flipboekje, een masker of maak je eigen fantasiebeest!”

Meer informatie over de films en activiteiten is te vinden op de website www.filmhuisdekeizer.nl en in de speciale Cinekid-folder, die onder andere verkrijgbaar is in filmhuis De Keizer. Kaarten kopen en reserveren kan via de website en tijdens kassa-openingstijden in het filmhuis. Op werkdagen van 11.00 tot 13.00 uur kan men telefonisch reserveren via 0570-600515.