Stedendriehoek

Dag vol snelle auto’s

DEVENTER/RAALTE – SIM Twente draagt haar steentje bij aan de StöppelKidsRally door op zaterdag 9 juni naar Raalte te komen met de professionele racesimulatoren. Hiermee kunnen coureurs in spe ervaren hoe het voelt om met een brute racewagen over de circuits te sturen.

Vastgesnoerd in een racestoel, zoals een echte coureur, ervaart de rijder in de professionele simulator accelaratie, vol remmen, G-krachten in de bochten en het geluid van een V8 racemotor. Het enige wat nog ontbreekt is de geur van olie en verbrand rubber. De racesimulatoren staan van 13.00 tot 18.00 uur opgesteld bij Grand Café Neuf aan De Plas in Raalte. Een race-ervaring kost €5,- en de opbrengst gaat naar de Stichting StöppelKidsRally, die komende zaterdag de eerste editie van de StöppelKidsRally verzorgt.

De StöppelKids, de chronisch zieke kinderen die in het Deventer Ziekenhuis onder behandeling zijn van een arts/specialist, rijden op 9 juni mee als navigator met de deelnemende snelle Porsches, Mercedessen, Ferrari’s en Jaguars. De rit voert deze dag van het Deventer Ziekenhuis door mooi Salland en eindigt in de middag in het centrum van Raalte. Tussen 15.30 en 16.30 uur rijden de deelnemende sportwagens stapvoets door het centrum van Raalte en worden zij en de StöppelKids groots onthaald op De Plas.

Met de rit, de StöppelKidsRally, beogen de initiatiefnemers (chronisch) zieke kinderen een dag te vermaken, zodat zij hun zinnen kunnen verzetten en zich een dag niet of minder ziek te voelen. De Stichting StöppelKidsRally brengt eigenaren/berijders van exclusieve auto’s en (chronisch) zieke kinderen samen. De exclusieve auto’s en hun berijders staan één dag ter beschikking van de (chronisch) zieke kinderen en rijden samen een door de Stichting StöppelKidsRally uitgezette route door mooi Salland. De Stichting StöppelKidsRally werkt hiervoor nauw samen met artsen/verplegend personeel van het Deventer Ziekenhuis. Voor meer informatie: www.stoppelkidsrally.nl