Stedendriehoek

Bouw een dino of ontdek de historie van Deventer

DEVENTER – In Museum de Waag en Het Speelgoedmuseum Deventer is er genoeg te zien en doen deze zomer. Maak onder andere een reis door de tijd in Museum De Waag en beleef de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland. Of bezoek in het Speelgoedmuseum Deventer de pop-up tentoonstelling ‘Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum’.

Deventer, Stad van de IJssel
De tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad: van het moment dat de missionaris Lebuïnus een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei van Deventer in de negentiende en twintigste eeuw. Deze tentoonstelling is tijdens de reguliere openingstijden van Museum de Waag te bezichtigen: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tot en met zondag 1 september wordt er iedere donderdag en zondag een rondleiding gegeven. Deze is gratis voor museumbezoekers.

Bouw een dino
Iedereen is uitgenodigd om samen met zijn of haar kind een dino te bouwen in het Speelgoedmuseum. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden van het museum: woensdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur (in de zomervakantie is het museum ook op dinsdag geopend).

Voorstellingen en bouwmiddagen
Gedurende de maand augustus zijn er ook leuke voorstellingen en bouwmiddagen voor kinderen in het Speelgoedmuseum Deventer. Museumbezoekers kunnen hier gratis naartoe. Op woensdag 14 en zaterdag 24 augustus is er om 14.00 uur een voorstelling over mechanisch speelgoed. Op donderdag 15 augustus kan men van 14.00 tot 15.30 uur binnenlopen tijdens de bouwmiddag. Er liggen allerlei constructiematerialen klaar, waaronder Macobo. Wie maakt het mooiste huis, toren of ruimteschip? Op woensdag 21 augustus vindt de voorstelling Sprookjes voor de toverlantaarn plaats van 14.00 tot 14.30 uur.

Het Speelgoedmuseum Deventer is te vinden aan Brink 47 en Museum de Waag op de Brink 56. Kijk voor meer informatie over het Speelgoedmuseum en entreeprijzen op www.speelgoedmuseumdeventer.nl of bel 0570-611153. Kijk voor meer informatie over Museum de Waag en de entreeprijzen op www.museumdewaag.nl of bel 0570-640590.