Stedendriehoek

Bos voor de toekomst

DEVENTER – Nederland en de Europese Unie gaan de komende jaren nieuwe bossen aanleggen. Bossen kunnen de gevolgen van klimaatverandering helpen dempen, natuur verbeteren en bijdragen aan duurzaamheid door boomsoorten die geschikt zijn voor hout in de bouw.

Wat voor soort bomen passen het beste in ons veranderende klimaat? Moet je de bossen beheren of wil je ze laten verwilderen? Welke combinatie met onze bestaande natuur is het beste? Welk soort natuur willen we eigenlijk? Allemaal vragen, waarover adviseur natuurontwikkeling Pascal Peterman (zie foto) op donderdag 11 mei komt praten in Science Café Deventer.

Het Science Café is zoals altijd in de grote zaal van het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9. De zaal is open vanaf 19.30 uur met livemuziek van De Reisgenoot. De lezing duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Na een korte pauze is er tot precies 22.00 uur discussie met de zaal. De toegang is gratis. Bij uitzondering is het Science Café dus deze keer op een donderdag. Zie ook de website: www.sciencecafedeventer.nl.