Stedendriehoek

‘Blij en trots naar huis met eigen object’

DEVENTER – “Er zijn veel mensen die de drempel te hoog vinden om zelf aan de slag te gaan om creatief te zijn, om zelf iets te creëren en om te kijken of kunst wat voor hen is”, vertelt Gosia Kalisciak. Als beeldend kunstenaar, docent en fotograaf ziet zij het anders.

“Mensen die naar mijn cursussen of workshops komen, hebben vaak geen ervaring en toch kunnen we samen een leuke tijd beleven en iets moois creëren. Met een object of beeld gaan de mensen dan helemaal blij en trots naar huis.” Op de locatie Panta rhei – van Hetenstraat in Deventer en bij Gigant in Apeldoorn – verzorgt Gosia Kalisciak onder de naam Atelier52.nl cursussen en workshops beeldhouwen en glasfusing.

“Glasfusing betreft gesneden glasplaatjes die op elkaar gelegd worden en in een oven aan elkaar worden gesmolten. Je kunt daarbij gebruik maken van verschillende kleuren glas. Zo kun je prachtige objecten maken voor in de tuin, of schalen en sieraden. Als je weet hoe het moet, is het niet moeilijk en bereik je al snel een verrassend resultaat. Beeldhouwen is tegenwoordig niet meer zoals wij denken: hakken in steen of hout. Het is breder en niet meer zo zwaar. In plaats van steen gaan wij aan de slag met bijvoorbeeld granito, dat in mallen wordt gegoten. Met klei kun je alle kanten op, alleen of in combinatie met andere materialen zoals textiel, verwerken van metalen draden of andere materialen.”

Vanaf 14 januari 2019 begint een nieuwe periode op beide locaties. Alle informatie is te vinden op www.atelier52.nl. Het is ook mogelijk om vrijblijvend te komen kijken of met de groep mee te draaien. Laat het van te voren weten via e-mail gosia@kpnmail.nl